دلیل روشن نشدن مانیتور لپ تاپ اچ پی
راه حل برطرف کردن این مشکل
یکی از اشکالاتی که گاه در لپ تاپها ظاهر میشود، مشکل روشن نشدن مانیتور لپ تاپ است. این اشکال معمولاً به دلایل متعددی روی میدهد؛ برای تشخیص علت اصلی روشن نشدن مانیتور، نیاز است تا قطعات تخصصی مرتبط با تصویر بررسی شوند و در صورت نیاز تعمیر گردند. در این مقاله برآنیم تا برخی از علل ایجاد کنندهی این اشکال بررسی شده و شیوه رفع آنها شرح داده شود. در صورت مواجهه با این اشکال میتوانید از روشهای شرح داده شده در این بخش استفاده نمایید. برخی از شایعترین علل روشن نشدن مانیتور در این صفحه شرح داده شده و شیوه رفع آنها توضیح داده خواهد شد. در صورت نیاز به راهنماییهایی بیشتر در رابطه با رفع مشکل روشن نشدن مانیتور لپ تاپ میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر لپ تاپ اچ پی تماس بگیرید.
فلش بایوس به صورت نرم افزاری
برای حل مشکل باید وقتی که سیستم روشن شد با زدن دکمه F2 یا delete (دکمه بستگی به مارک لپتاپ دار در ایسوس ولنو و … معمولاً f2 یا delete است) به محیط بایوس بروید و ورژن بایوس روی سیستم را مشاهده نمایید. سپس باید فایل بایوس را از قسمت دانلود درایور دانلود نمایید و ببینید که آیا آپدیتی برای درایورتان آمده است یا خیر و اینکه آپدیت مورد نظر چه مشکلاتی را برایتان برطرف مینماید.
فرمت کارت حافظه دوربین سونی
در زیر برای لپتاپ ایسوس مدل K45VD آمده است که چندین آپدیت بایوس آمده است که باید جدیدترین را دانلود و با روش مخصوص نصب که در اینترنت موجود است، آن را نصب نمایید.
به طور کلی آل سی دی لپ تاپ از طریق کابل فلت به مادربرد متصل میشود و از این طریق تصاویر را به نمایش میگذارد. اگر به هر دلیل در مسیر انتقال تصویر مشکلی به وجود آید مانیتور قادر به ارائه تصویر نمیباشد. البته این موضوع تنها یکی از عوامل مؤثر بر روشن نشدن و تصویر نداشتن مانیتور لپ تاپ میباشد. در این موضوع عوامل نرم افزاری و سخت افزاری متعددی میتوانند تأثیرگذار باشند که با توجه به آنها، تعمیر و نحوه رفع اشکال آل سی دی میتواند با روشهای مختلفی انجام شود. در ادامه مطلب به بررسی مهمترین عوامل مؤثر بر روشن نشدن صفحه نمایش لپ تاپ میپردازیم.
فلش بایوس به صورت سخت افزاری
این روش مخصوص سیستمهایی است که سیستم قادر به روشن شدن نیست و بایوس آن پریده است، در این روش اگر سیستم کامپیوتری باشد معمولاً IC بایوس به راحتی جدا میشود و آن را روی پروگرمر قرار میدهیم و سپس آن را فلش میکنیم اما در بسیاری از لپتاپ ها IC به راحتی قابل جدا کردن نمیباشد و باید آن را با استفاده از هیتر داغ کرد و از روی مادربرد جدا کرد و بعد از فلش کردن دوباره آن را روی مادربرد لحیم کرد.
نکته: در این روش حتماً ورژن بایوس باید با ورژن قبلی یکسان باشد.
روشهای دیگر سخت افزاری هم و وجود دارند که بعداً به آنها خواهیم پرداخت.
سیاه شدن صفحه نمایش مانیتور لپ تاپ
یکی از مشکلاتی که کاربران در رابطه با مانیتور با آن مواجه میشوند سیاه شدن صفحه نمایش پس از بالا آمدن ویندوز است. اگر فکر میکنید این امر کاملاً مربوط به مانیتور میباشد سخت در اشتباه هستید. سیاه شدن صفحه نمایش میتواند دلایل متعددی داشته باشد. برخی از این دلایل به مانیتور مرتبط میشوند و برخی نیز ناشی از مشکلات فنی در قسمتهای مختلف سخت افزاری دستگاه میباشند. البته قدیمی شدن نسخه بایوس نیز میتواند باعث بروز چنین مشکلی شود.
در هر صورت سیاه شدن صفحه نمایش لپ تاپ میتواند در اثر یکی از این دلایل باشد: خرابی کارت گرافیک یا از جا کنده شدن آن، خرابی رم، مشکل در هارد سیستم، خرابی پاور، اتصالات جانبی به لپ تاپ، شارژ نداشتن لپ تاپ، خرابی کابل فلت و پیکسل سوختگی LCD. برای رفع این مشکل باید دستگاه توسط تکنسینهای فنی تعمیرات لپ تاپ بررسی شده و تمامی موارد فوق بازبینی شود.
رفع مشکل روشن نشدن مانیتور لپ تاپ
در صورتی که با فشاردادن کلید یا دکمهی پاورِ لپتاپ، تعدادی از چراغهای لپتاپ روشن شده اما تصویری مشاهده نشود ممکن است چند مشکل وجود داشته باشد: توجه داشته باشید که یک لپتاپ پس از فشردن کلید پاور، به ترتیب با فعال کردن بخشهای مختلف آغاز به روشن شدن میکند؛ عموماً در تمامی مدلها، ابتدا ولتاژهای اصلی لپتاپ تأمین گشته و با شناسایی CPU شروع به بوت شدن لپتاپ میکند.
در صورتی که پس از روشنشدن لپتاپ چراغ هارد لپتاپ به صورت مداوم خاموش و روشن میشود میتوان گفت که لپتاپ روشن شده ولی تصویر وجود ندارد. معمولاً در چنین حالتی میتوان تصویر را بر روی نمایشگر خارجی مشاهده کرد. البته گاهی عملکرد نامناسب چیپ گرافیک یا کارت گرافیک لپتاپ نیز میتواند منجر به بوت نشدن لپتاپ گردد که در این صورت لپ تاپ به طور کامل روشن نمیشود.